ZF 24

Topul multinaţionalelor care oferă cele mai bune condiţii de muncă pentru angajaţi: Google, Microsoft şi Monsanto, în vârful clasamentului

Topul multinaţionalelor care oferă cele mai bune...

Autor: Oana Stupinean

28.10.2014, 15:29 7938

Google, Microsoft, Monsanto, Cisco, Mars sau Coca Cola sunt doar câteva dintre companiile cu activităţi pe plan local care sunt prezente într-un clasament mondial al companiilor care oferă cele mai bune condiţii de muncă pentru angajaţi, arată un studiu realizat de compania americană de consultanţă în HR, cercetare şi training Great Place to Work.

Cele 25 de multinaţionale aflate în acest clasament au fost selectate după realizarea unei cercetări efectuate pe eşantion de 6.200 de companii din 50 de ţări, care au împreună 11,5 milioane de salariaţi.

Pentru a participa la acest studiu, companiile au aplicat şi au fost acceptate, în 5 ţări în care sunt prezente, pe o listă naţională a  companiilor care oferă “cele mai bune locuri de muncă”. Condiţiile pentru a intra pe această listă presupun obţinerea unor scoruri bune la evaluarea făcută în două studii, unul realizat pe baza unui sondaj în rândul angajaţilor şi unul care evaluează cultura organizaţională. 

“Situaţia economică şi politică cu care se confruntă unele ţări din Europa i-a făcut pe angajaţii companiilor să aprecieze condiţiile de muncă care li se oferă”, spune Dimitris Ganoudis, manager în cadrul Great Place To Work din Grecia.

Printre alte condiţii de participare la această cercetare se află un număr de cel puţin 5.000 de salariaţi la nivel global în cadrul companiei, iar cel puţin 40% din forţa de muncă (sau, în cazul în care sunt mai mulţi salariaţi, să fie cel puţin 5.000 de angajaţi) să lucreze într-o ţară diferită de cea natală.

Studiul s-a desfăşurat între sfârşitul lui 2013 şi mijlocul anului 2014.

Topul celor 25 multinaţionale care oferă cele mai bune condiţii la locul de muncă

1. Google (IT)

2. SAS Institute (software)

3. NetApp (IT)

4. W. L. Gore & Associates (Industrie)

5. Belcorp (Retail)

6. Microsoft ( Software)

7. Marriott (Industria hotelieră)

8. Monsanto (Agricultură)

9. Cisco(IT)

10. American Express (Servicii financiare)

11. Scotiabank (Servicii financiare)

12. SC Johnson (Bunuri de larg consum)

13. Autodesk (IT)

14. Telefónica (Telecomunicaţii)

15. National Instruments (Producţie)

16. FedEx Corporation (Transport)

17. Atento (Servicii)

18. EMC (IT)

19. Daimler Financial Services (Servicii financiare)

20. Diageo (Bunuri de larg consum)

21. Hyatt (Industria hotelieră)

22. Mars (Bunuri de larg consum)

23. Accor (Industria hotelieră)

24. eBay (IT)

25. The Coca-Cola Company (Bunuri de larg consum)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO