ZF 24

Trans Sped continuă extinderea la nivel international şi va furniza platformei Autenti solutii de semnare electronică, certificate digitale şi sisteme de pastrare pe termen lung a documentelor

Trans Sped continuă extinderea la nivel international...

Autor: Roxana Rosu

06.03.2024, 15:20 222

Trans Sped, furnizor român de semnături calificate, a încheiat un parteneriat cu firma poloneză Autenti pentru a pune la dispoziţia utilizatorilor acesteia diferite tipuri de certificate digitale, soluţii de semnare, sisteme de management al documentelor şi soluţii pentru păstrarea pe termen lung a documentelor.

Autenti este un furnizor de servicii de semnătură electronică şi eID activ pe pietele din Polonia, Germania, Cehia, Slovacia şi Spania.

 "Colaborarea cu Autenti este un pas important pentru noi. Prin aducerea  semnăturilor noastre calificate pe platforma Autenti, ne extindem prezenţa pe piaţă şi sprijinim procesele de transformare digitală pentru clienţii noştri. În acelaşi timp, ne reconfirmăm şi demonstrăm angajamentul nostru de a asigura cel mai înalt nivel de securitate şi conformitate la standardele internaţionale", a declarat Mario Stoica, CEO-ul Trans Sped.

Parteneriatul va duce la extinderea ofertei de soluţii digitale de pe platforma Autenti şi la consolidarea Trans Sped la nivel european şi global ca furnizor de servicii bazate pe certificate digitale calificate.

Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt incluse în Lista de Încredere a UE (EU Trusted List) şi sunt cross-certificate cu Federal Bridge of US, asigurând recunoaşterea lor de către instituţii, companii şi organisme publice sau private din SUA şi UE. Certificatele permit utilizatorilor să semneze documente în peste 154 de ţări, iar integrarea în platforma Autenti aduce plus valoare, fiind renumita pentru flexibilitate şi capacitatea sa de gestionare a documentelor în diverse limbi.

"Integrând semnătura electronică calificată a Trans Sped în platforma Autenti, îmbogăţim oferta noastră în piaţa QES şi oferim un nivel  fără egal în ceea ce priveşte recunoaşterea legală şi gestionarea transfrontalieră a documentelor utilizatorilor noştri. Suntem entuziasmaţi să oferim clienţilor noştri o valoare şi flexibilitate mult îmbunătăţite în domeniul tranzacţiilor digitale ",  a declarat Grzegorz Wójcik, CEO-ul Autenti.

Prin acest parteneriat, Trans Sped şi Autenti îşi propun să accelereze procesul de transformare digitală în diverse sectoare. Soluţiile oferite simplifică managementul documentelor, procesele de semnare, asigură păstrarea pe termen lung a documentelor şi respectă standardele internaţionale. 

Trans Sped este o companie specializată în servicii de transformare digitală, fintech, digitalizare şi automatizare a proceselor. Compania oferă soluţii inovatoare bazate pe certificate digitale pentru semnături electronice calificate, avansate şi simple, precum şi mărci temporale calificate, sigilii electronice calificate şi soluţii de arhivare electronică conforme cu legislaţia naţională şi europeană.

Trans Sped este prima companie din România care a emis certificate digitale pentru semnătură electronică în cloud şi primul Prestator Calificat de Servicii de Încredere certificat conform Regulamentului eIDAS.