ZF 24

Trecerea asigurătorilor la standardele de solvabilitate Solvency II se amână până în 2016

Dan Armeanu, profesor de asigurări şi finanţe în cadrul ASE Bucureşti
Decizia de amânare este una înţeleaptă având în vedere contextul economic dificil. Oricum trecerea la un nou sistem este destul de greoaie, iar din punctul meu de vedere piaţa românească nu era pregătită pentru un astfel de transfer atât de devreme.

Dan Armeanu, profesor de asigurări şi finanţe în cadrul ASE Bucureşti Decizia de amânare este una înţeleaptă având în vedere contextul economic dificil. Oricum trecerea la un nou sistem este destul de greoaie, iar din punctul meu de vedere piaţa românească nu era pregătită pentru un astfel de transfer atât de devreme.

Autor: Anelis Baciu

14.11.2013, 00:05 272
Companiile de asigurări vor trece la regimul de solvabilitate Solvency II, care presupune un tratament mai dur al riscurilor şi implicit cerinţe suplimenare de capital cel mai probabil în ianuarie 2016, după ce termenul de implementare a regimului a fost amânat cu doi ani de Comisia Europeană, potrivit informaţiilor de la Insurance Europe.
 
Amânarea aplicării noului regim de solvabilitate reprezintă o gură de oxigen pentru companiile de asigurări, care în trecut s-au plâns că vor fi nevoite să cheltuie zeci de milioane de euro cu implementarea Solvency II şi că într-un final aceste costuri se vor reflecta în majorarea tarifelor poliţelor de asigurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO