ZF 24

Ultimul SIF care se rebranduieşte: Actionarii SIF Muntenia aprobă schimbarea numelui în Longshield Investment Group

Ultimul SIF care se rebranduieşte: Actionarii SIF...

Autor: Roxana Rosu

05.02.2024, 08:50 310

Actionarii SIF Muntenia au aprobat în adunarea generală de vineri schimbarea denumirii societătii în Longshield Investment Group SA, fiind ultima societate de investiţii financiare de la BVB care trece astfel printr-un proces de rebranding.

Anterior, SIF Transilvania a devenit Transilvania Investments Alliance (TRANSI), SIF Oltenia s-a transformat în Infinity Investments (INFINITY), SIF Banat-Crişana a devenit Lion Capital (LION), iar SIF Moldova şi-a schimbat denumirea în Evergent Investments (EVER).

Forma juridică a Longshield Investment Group este de societate pe acţiuni, persoană juridică română de drept privat, încadrată conform reglementărilor aplicabile ca Fond de investiţii alternative de tipul societăţilor de investiţii – F.I.A.S., categoria Fond de investiţii alternative destinat investitorilor de retail – F.I.A.I.R, cu o politica de investiţii diversificată, de tip închis, administrat extern”, potrivit anuntului publicat de companie la BVB.

Conform hotărârii AGA, societatea va putea infiinta filiale, sucursale, agentii, reprezentante, precum si puncte de lucru, atat in tara, cat si in strainatate.

Acţiunile SIF4 sunt pe minus cu 1% anul acesta, pe un rulaj de 366.363 lei, la o capitalizare de 1,17 miliarde de lei.

SIF Muntenia a înregistrat un profit net de 147 de milioane de lei în primele nouă luni din 2023, faţă de o pierdere de 63,9 milioane în aceeaşi perioadă din 2022. Activele s-au majorat de la 1,77 miliarde la 2,2 miliarde de lei, arată raportul trimestrial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO