ZF 24

UniCredit Bank atrage 480 mil. lei prin obligaţiuni corporative în lei, pe cinci ani. Ce face cu banii? Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank: Această nouă emisiune de obligaţiuni confirmă că suntem preocupaţi de dezvoltarea pieţei de capital, de oferirea de oportunităţi pentru investitori şi de creşterea accesului la finanţări pentru clienţi

Mihaela Lupu, CEO al UniCredit Bank: Suntem foarte recunoscători pentru interesul puternic din partea investitorilor care reafirmă astfel încrederea lor în direcţia noastră strategică, în poziţia solidă ca organizaţie.

Mihaela Lupu, CEO al UniCredit Bank: Suntem foarte recunoscători pentru interesul puternic din partea investitorilor care reafirmă astfel încrederea lor în direcţia noastră strategică, în poziţia solidă ca organizaţie.

Autor: Roxana Rosu

24.11.2023, 08:22 1879

Emisiunea are o maturitate de 5 ani (24 noiembrie 2028) şi un cupon anual fix de 7,82% şi a fost realizată în cadrul Programului de emisiune de obligaţiuni pe termen mediu.

UniCredit Bank a atras 480 milioane lei printr-o emisiune de obligaţiuni corporative în lei (de rang senior, negarantate) suprasubscrisă de două ori de către investitori, parte a unui program de diversificare a surselor de finanţare, destinate creşterii accesului la finanţare pentru clienţii băncii.

Ofera s-a derulat în data de 21 noiembrie 2023. Prin oferta de obligaţiuni, banca a vizat atragerea unei sume totale de 400 de milioane de lei.

“Această nouă emisiune de obligaţiuni reprezintă confirmarea faptului că suntem preocupaţi constant de dezvoltarea pieţei locale de capital, de oferirea de oportunităţi pentru investitori, precum şi de creşterea accesului la finanţări pentru clienţii noştri. Suntem foarte recunoscători pentru interesul puternic din partea investitorilor care reafirmă astfel încrederea lor în direcţia noastră strategică, în poziţia solidă ca organizaţie.“, a declarat Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank.

Emisiunea are o maturitate de 5 ani (24 noiembrie 2028) şi un cupon anual fix de 7,82% şi a fost realizată în cadrul Programului de emisiune de obligaţiuni pe termen mediu, în condiţiile prospectului de bază aprobat de ASF pe 7 decembrie 2022 şi completat prin intermediul suplimentului aprobat în data de 7 noiembrie 2023. 

Suma totală emisă în cadrul programului, prin intermediul a două emisiuni (21 decembrie 2022 şi 24 noiembrie 2023) ajunge astfel la 968,5 milioane de lei.

Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Intermediarul emisiunii a fost Alpha Bank România S.A., iar casa de avocatură Clifford Chance Badea a asigurat consultanţa juridică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO