ZF 24

UniCredit Bank comentează creşterea comisioanelor: Există anumite ajustări contractuale discutate intern încă din iunie 2023, cu intrare în vigoare din martie 2024. “Modificările au avut ca scop simplificarea şi adaptarea ofertelor la nevoile zilnice ale clienţilor”. UniCredit încurajează clienţii să acceseze ofertele băncii care permit transferuri fără costuri

UniCredit Bank comentează creşterea comisioanelor:...

Autor: Claudia Medrega

07.11.2023, 13:24 291

UniCredit Bank România susţine că a operat “anumite ajustări contractuale” legate de comisioane, însă menţionează că acestea au fost discutate intern încă din iunie 2023, urmând să intre în vigoare din martie 2024, banca încrajând clienţii să acceseze ofertele băncii care permit transferuri fără costuri.

“Există anumite ajustări contractuale discutate intern încă din luna iunie 2023, cu data de intrare în vigoare din martie 2024. Acestea au fost afişate, pentru transparenţă, pe site-ul Băncii în luna septembrie, înainte de orice modificări legislative. UniCredit Bank menţionează că ajustările contractuale pentru clienţi avute în vedere nu au o legătură şi nici nu se aplică pentru tranzacţiile cash. Atât tarifele vechi cât şi tarifele noi prevăd comision <0> de retragere pentru toţi clienţii băncii care beneficiază de oferte tranzacţionale, atât pe teritoriul României cât şi în străinătate, pentru că vrem să oferim clienţilor fideli cele mai bune condiţii comerciale”, a transmis banca românească cu capital italian.

Banii cash ai românilor şi firmelor, respectiv plafonarea plăţilor cash şi majorarea unor comisioane bancare pentru tranzacţiile cu numerar au stârnit dezbateri aprinse, devenind subiect central de discuţie între bancheri, oamenii de afaceri şi guvernanţi.

UniCredit Bank România susţine că încurajează clienţii să utilizeze noile oferte tranzacţionale ale băncii (Optim, Star şi Premium) care le oferă acces la servicii de transfer fără costuri şi alte beneficii.

“Pentru claritate, modificările preconizate a intra în vigoare din 1 martie 2024 au avut ca scop simplificarea şi adaptarea ofertelor la nevoile zilnice ale clienţilor, prin reconfigurarea beneficiilor în favoarea clienţilor, inclusiv prin punerea la dispoziţie atât a unui cont în lei cât şi a unuia în euro, fără costuri, nicidecum de a majora cheltuiala acestora în relaţia cu UniCredit. Ţinând cont de toate acestea, încurajăm clienţii să utilizeze noile oferte tranzacţionale ale Băncii (Optim, Star şi Premium) care le oferă acces la servicii de transfer fără costuri şi alte beneficii. Operaţiunile de casierie vor fi comisionate, ca şi până acum, pentru clienţii care nu vor să utilizeze ofertele sau care lucrează doar ocazional cu banca”, a menţionat UniCredit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO