ZF 24

Unilever, unul dintre cele mai mari branduri din lume în domeniul bunurilor de larg consum, îşi va separa afacerea cu îngheţată şi va elimina 7.500 de locuri de muncă pentru a reduce costurile şi a creşte profiturie

Unilever, unul dintre cele mai mari branduri din lume în...

Autor: Andrei Şerbănescu

19.03.2024, 13:48 209

Unilever, compania care produce îngheţata Ben & Jerry's, săpunurile Dove şi Vaseline, a anunţat marţi că va reduce 7.500 de locuri de muncă şi îşi desprinde afacerea cu îngheţată pentru a reduce costurile şi a creşte profiturile, raportează Financial Times.

Unilever, cu sediul la Londra, a declarat că afacerea sa cu îngheţată, care include şi batoanele Magnum, are „caracteristici distincte" faţă de celelalte mărci ale sale şi ar beneficia de o proprietate separată pentru a favoriza creşterea. Compania a precizat că se aşteaptă ca divizarea să fie finalizată până la sfârşitul anului viitor.

Compania britanică de bunuri de larg consum cu 128.000 de angajaţi a mai spus că lansează un „program de productivitate" care ar trebui să ducă la reducerea a aproximativ 7.500 de locuri de muncă, în principal în birouri, la nivel mondial.

Unilever a precizat că va investi în tehnologie superioară pentru a spori eficienţa operaţiunilor, ceea ce estimează că o va ajuta să economisească 800 de milioane de euro (867 de milioane de dolari) în următorii trei ani. De asemenea, compania a concediat 1.500 de angajaţi la începutul anului 2022.

„Simplificarea portofoliului nostru şi creşterea productivităţii ne vor permite să deblocăm şi mai mult potenţialul acestei afaceri, susţinând ambiţia noastră de a poziţiona Unilever ca lider mondial în domeniul bunurilor de larg consum, oferind o creştere puternică şi durabilă şi o profitabilitate sporită", a declarat directorul general Hein Schumacher, care a preluat conducerea Unilever în vara anului trecut.

Acţiunile companiei au urcat cu 3,6% în tranzacţiile de dimineaţă la Bursa de Valori din Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO