ZF 24

Unul din cele mai populare paradisuri fiscale, Insulele Cayman, in pragul falimentului

Unul din cele mai populare paradise fiscale, Insulele Cayman, in pragul falimentului
04.09.2009, 15:07 177

Insulele Cayman, al cincilea centru financiar din lume, dupa sumele tranzactionate, este in pragul falimentului, dupa ce teritoriul a inregistrat un deficit bugetar urias din cauza crizei economice, iar Marea Britanie, care detine regiunea, a interzis accesarea unui credit pentru plata datoriilor, scrie The Guardian.

Guvernatorul Insulelor Cayman, William McKeeva Bush, a implorat practic guvernul britanic sa-i permita sa acceseze un credit de 300 de milioane de dolari de la banci, pentru a acoperi pierderile, insa autoritatile de la Londra au refuzat, impunand o reducere a gradului de indatorare. Guvernul londonez a mers chiar mai departe, intentionand sa ceara inbtroducerea de taxe in Insule.

Insulele Cayman, teritoriu britanic unde au sediul fonduri de hedging cu active in valoare de mai multe mii de miliarde de dolari, se bazeaza pentru obtinerea veniturilor pe industria serviciilor financiare si turism, in prezent grav afectate de criza mondiala.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO