ZF 24

Ursus Breweries va prelua energia regenerabilă produsă de un parc fotovoltaic, în baza unui acord pe mai mulţi ani cu furnizorul austriac Enery

Ursus Breweries va prelua energia regenerabilă produsă...

Autor: Roxana Rosu

26.07.2023, 12:27 242

Ursus Breweries, parte a grupului Asahi Europe & International (AEI), a semnat  un acord de achiziţie de energie electrică(virtual power purchase agreement VPPA) pe mai mulţi ani cu furnizorul austriac de energie regenerabilă Enery, în baza căruia producătorul de bere va folosi energia produsă de un nou parc fotovoltaic de 50MW din România.

Firma de avocatură Dentons a oferit consultanţă companiei Ursus Breweries în negocierea acestui contract.

Acordul susţine strategia grupului japonez Asahi de a fi o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în toate fabricile de bere europene până în 2030.

„Acest acord care asigură energie regenerabilă pentru fabricile noastre de bere din România marchează un pas important înainte şi un angajament semnificativ pentru realizarea obiectivului nostru Legacy 2030 de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate fabricile noastre de bere până în 2030 şi în întregul nostru lanţ de aprovizionare până în 2050”, a declarat Paolo Lanzarotti, CEO Asahi Europe & International într-un comunicat.

Asahi Europe&International are 19 fabrici de bere în opt ţări din Europa.

Ursus Breweries, o companie cu peste 1.500 de angajaţi, are printre cele mai vândute branduri de pe piaţă, Timişoreana, Ciucaş şi Ursus.

Dezvoltatorul de proiecte de energie regenerabilă Enery a intrat pe piaţa din România în 2022 şi deţine 11 proiecte, dintre care unul eolian, două hidro şi opt solare.

În acest proiect, echipa juridică a Dentons a fost condusă de Claudiu Munteanu-Jipescu, partener şi coordonator al departamentului de energie din cadrul Dentons Bucureşti, asistat de Elena Vlăsceanu (counsel) şi Angelica Pintilie (senior associate) din echipa departamentului de energie, de Simona Marin (partner), Maria Tomescu (counsel), Cristina Staicu şi Alin Serea (associates) din echipa departamentului de drept financiar-bancar şi de Doru Postelnicu (counsel) din echipa departamentului de drept corporativ.

„Acest proiect subliniază experienţa echipei Dentons în tranzacţii complexe de tip VPPA şi proiecte de energie regenerabilă în România şi în regiune. Totodată, exemplifică angajamentul Dentons de a oferi clienţilor asistenţă juridică în identificarea unor soluţii inovatoare şi sustenabile.”, a declarat Claudiu Munteanu-Jipescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO