ZF 24

Valentin Bârgău, VP of Corporate Operations, Restart Energy : Vizăm listarea pe piata principală a Bursei anul viitor, cu un pachet de circa 30%, prin majorare de capital. Vrem să atragem câteva zeci de milioane de euro

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Valentin Bârgău, VP of Corporate Operations, Restart...

Autor: Roxana Rosu

22.09.2023, 12:02 474

Restart Energy se pregăteşte  pentru listarea la Bursă anul viitor printr-o majorare de capital, prin care vrea să atragă câteva zeci de milioane de euro, a declarat Valentin Bârgău, VP of Corporate Operations, Restart Energy  în cadrul  conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

”Vizăm listarea pe piata principală, un pachet de circa 30%, prin majorare de capital. E un proces prin care trecem acum. Avem deja echipele formate pentru acest pas, dar este un proces mai îndelungat pentru că trebuie urmati nişte paşi. Trecerea de la modelul antreprenorial spre unul corporatist, implementăm partea de guvernantă”.

Ce a mai spus Valentin Bârgău:

Trebuie să prioritizăm creşterea companiei, nu neapărat un cashout pentru actionari. Va fi un valuation important, nu la nivelul Hidro, dar suma este de câteva zeci de milioane de euro.  

Fondurile vor merge in dezvoltarea celor trei linii de business şi o parte din capital ca să accelerăm proiectele din upstream unde avem 1 Giga in dezvoltare.  Vrem să închidem 2023 ca să optimizăm partea de valuation.

Am avut experienta pe AeRo, ne-am aclimatizat cu solicitările unei companii listate.

Primul pas pe Bursă l-am făcut acum trei ani printr-o emisiune de obligatiuni. Mai ales în domeniul energiei, bursa şi celelalte componente de finantare, bănci sau investitori institutionali, este o parte esentială din mixul de creştere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO