ZF 24

Vegis.ro: Piaţa online de produse naturiste din România se situează la circa 35-40 mil. euro. Vânzările online de produse naturiste, bio şi vegane de pe piaţa locală cresc anual cu 10-15%

Mihai Bucuroiu, director de dezvoltare Vegis.ro: În 2020 urmărim consolidarea cifrei de afaceri şi o evoluţie organică, direct proporţională cu piaţa.

Mihai Bucuroiu, director de dezvoltare Vegis.ro: În 2020 urmărim consolidarea cifrei de afaceri şi o evoluţie organică, direct proporţională cu piaţa.

Autor: Ioana Nita

23.01.2020, 21:00 560
Piaţa online de produse naturiste, bio şi vegane a crescut constant în utimii ani în România, cu rate anuale de 10-15%, în condiţiile în care românii sunt tot mai atenţi la alimentele pe care le consumă sau la produsele de îngrijire personală sau a casei pe care le folosesc. Astfel, valoarea cumulată a vânzărilor online ale acestor tipuri de produse se situează în prezent la circa 35-40 milioane de euro, conform estimărilor Vegis.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de produse naturale de pe plan local, cu afaceri de peste 3 milioane de euro anul trecut.

„Piaţa produselor naturale şi bio rămâne una greu de estimat, nu doar în România, ci la nivel global. Unul dintre motive este extinderea pe orizontală a categoriilor de produse cu ingrediente naturale. De exemplu, acum câţiva ani nu aveam în calcul produse precum detergenţii bio. Astfel, piaţa este într-o continuă modelare, nu mai putem vorbi despre o nişă specifică. Totuşi, dacă ne referim la magazine online care propun portofolii de produse naturiste şi bio în România, estimez că vorbim despre cca. 35-40 milioane de euro, cu o creştere organică de 10-15% de la an la an“, a declarat pentru ZF Mihai Bucuroiu, director de dezvoltare Vegis.ro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO