ZF 24

VEKA câştigă aproape jumătate din piaţa de termopane după ce a preluat rivalul Gealan

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Andreea Neferu

13.03.2014, 00:07 1107

Producătorul german de profiluri din PVC pentru ferestre şi uşi VEKA a achiziţionat operaţiunile din Eu­ropa ale grupului german Gealan, care de asemenea produce profiluri din PVC, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzacţii din industria construcţiilor în ultimul an.

Cu rulaje cumulate de circa 40-45 de milioane de euro anul trecut, potrivit estimărilor ZF, cele două companii vor ajunge să controleze circa 40-45% din piaţa locală de profile din PVC, care se ridică la circa 100 de milioane de euro, potrivit estimărilor jucătorilor din piaţă. Profilurile PVC fac parte din piaţa de tâmplărie termoizolantă, sau de termopan, care se ridică la circa 300 mil. euro anual.

Tranzacţia, care urmează să fie aprobată de autorită­ţile din domeniul concurenţei, va implica inclusiv opera­ţiunile din România, unde ambele companii au activităţi în prezent. VEKA, grup cu afaceri de 793 mil. euro anul trecut, a cumpărat operaţiunile pe Europa ale Gealan de la fondul de investiţii Halder Beteiligungsberatung.

„Gealan rămâne ca entitate aşa cum există în acest moment, iar activitatea operativă se va desfăşura în continuare la fel, doar proprietarul schimbându-se. Ambele branduri vor continua să existe şi pe viitor, separat unul de celălalt“, au declarat pentru ZF reprezentanţii VEKA.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

-declaraţia lui Andreas Hartleif, CEO al grupului VEKA, despre tranzacţie

- activitatea celor două companii în România

-detalii despre piaţa de profil

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO