ZF 24

Verbund: Nu mai putem să dăm jos turbinele făcute, dar am putea renunţa la proiecte noi de circa 100 mil. €

Verbund: Nu mai putem să dăm jos turbinele făcute, dar...

Autor: Roxana Petrescu

09.06.2013, 20:18 512
Verbund, cea mai mare companie energetică din Austria - cu un business de peste 3 mld. euro, spune că nu va merge mai departe cu investiţii de aproape 100 mil. euro în extinderea proiectului eolian de la Casimcea (Tulcea) dacă schema de sprijin va fi modificată în sensul aprobat săptămâna trecută de guvern. Austriecii deja au pariat 380 mil. euro pe proiecte eoliene în România, fiind prea târziu la acest moment pentru a se mai retrage şi din aceste investiţii.
 
„Le-am făcut. Ce mai putem să mai facem acum? Să le dăm jos?“, spune Harald Wechselberger, director executiv al Alpha Wind şi CAS Regenerabile, companiile de proiect controlate de Verbund prin intermediul cărora au fost realizate investiţiile în parcurile eoliene din România.
 
La finalul săptămânii trecute, austriecii au anunţat că au finalizat prima parte a unui proiect eolian de 225 MW amplasat în comuna tulceană Casimcea. În acest moment, din capacitatea totală a parcului funcţionează circa 100 MW, restul urmând să fie pus în funcţiune până la finalul anului viitor. În total, vor fi montate 88 de turbine eoliene, livrate de nemţii de la Enercon, valoarea totală a proiectului fiind de 380 de milioane de euro. Potrivit datelor furnizate de Verbund, cele 88 de turbine eoliene vor produce anual 540 GWh de energie, cantitate suficientă pentru a alimenta 350.000 de gospodării din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO