ZF 24

Veşti bune pentru şoferi: Conducătorii auto pot cere reducerea perioadei aplicării sancţiunii în cazul suspendării permisului auto

Veşti bune pentru şoferi: Conducătorii auto pot cere...

Autor: Alexandru Nanu

18.07.2019, 09:12 3677

Conducătorii auto care încalcă legislaţia rutieră şi le este suspendat permisul  vor avea posibilitatea de a cere reducerea perioadei de suspendare începând de azi, 18 iulie 2019,  conform Legeii nr. 130/2019.

Legea nr. 130/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice reglementează  modul în care în care şoferii pot solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto.

Astfel,  “la cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române”, conform documentului oficial.

Iniţiatorii legii susţineau că această modificare i-ar ajuta pe cei care îşi pierd permisul pentur o „încălcare minoră a unei reguli” şi rămân fără loc de muncă.

Pentru reducerea perioadei de suspendare, conducătorul auto trebuie să îndeplinească, cumulagtiv, următoarele 2 condiţii:

a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;

b) a obţinut permisul de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO