ZF 24

Victoria lui Sarkozy in primul tur ar putea favoriza cresterea bursei

23.04.2007, 13:39 16

Victoria lui Nicolas Sarkozy, candidatul dreptei la alegerile prezidentiale din Franta, in primul tur de scrutin, ar putea favoriza avansul bursei de la Paris, care a atins saptamana trecuta cel mai inalt nivel din ultimii sase ani, pe fondul fuziunilor si achizitiilor, transmite Reuters.

Analistii au afirmat ca investitorii companiilor blue-chip incluse in indicele CAC-40, al bursei de la Paris, vor saluta victoria lui Sarkozy, apreciat pentru orientarea sa catre o economie liberala si pentru deschiderea catre reformarea pietei muncii.

"Este un rezultat foarte bun pentru mediul de afaceri francez si pentru evolutia indicatorului CAC", a spus David Buik, analist la Cantor Index.

Sarkozy a obtinut 31,11% din voturi in primul tur de scrutin, care a avut loc duminica, si se va confrunta in a doua runda de alegeri, pe 6 mai, cu socialista Segolene Royal, care a obtinut 25,84%.

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat duminica, dupa incheierea alegerilor, arata ca Sarkozy va castiga al doilea tur de scrutin, cu 54% din voturi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO