ZF 24

Wachovia raporteaza pierderi si se asteapta la o infuzie de capital de 7 miliarde dolari

14.04.2008, 15:34 12

Wachovia, a patra mare banca din SUA, a raportat pierderi peste asteptari ca urmare a activelor detinute de aceasta pe piata ipotecara afectata de criza subprime, informeaza Bloomberg.

Institutia financiara a anuntat ca va reduce valoarea dividendelor si ca va strange aproximativ 7 miliarde de dolari pentru refacerea capitalului.

Wachovia va fi nevoita sa reduca forta de munca cu 500 de angajati. Marirea de capital pe care banca are de gand sa o faca a atras atentia investitorilor, institutia asteptandu-se ca titlurile sa nu scada prea mult.

Kennedy Thompson, CEO al Wachovia, a declarat ca este "profund dezamagit", ca urmare a anuntului primei pierderi a bancii, din 2001 pana in prezent, si a redus valoarea dividendelor pentru a reface 2 miliarde de dolari. Valoarea de piata a companiei a scazut cu 50% dupa ce aceasta a fost preluata pentru suma de 24,6 miliarde dolari de catre Golden West Financial, in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO