ZF 24

ZF/BT Health. Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rector UMF "Gr. T. Popa" Iaşi: Tinerii din ziua de azi vor o specialitate care le pot aduce mai mult o recunoaştere, atât ca profesie, dar şi materială. Specialităţile gren chirurgie, generală, oncologică, plastică, sunt mai puţin interesante

ZF/BT Health. Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rector...

Autor: Ştefan Stan

31.10.2023, 22:42 1

Tinerii din ziua de azi vor o specialitate care le pot aduce mai mult o recunoaştere, atât ca profesie, dar şi materială. Specialităţile gren chirurgie, generală, oncologică, plastică, sunt mai puţin interesante, a spus Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rector UMF "Gr. T. Popa" Iaşi la conferinţa ZF/BT Health Iaşi. 

”Posibilităţile de informare pe care le au tinerii acum sunt mult mai mari decât aveam noi la vremea respectivă, au o deschidere mai mare, au posibilitatea să cunoască şi alte servicii, au acces la Erasmus şi la facultăţile din Europa care fac parte din program. Avem un număr de aproape 10.000 de studenţi, atât români cât şi internaţionali.”

Ce a mai declarat Scripcaru:

- Universitatea poate face multe lucruri, dar depinde ce ne permite şi legea şi cum ne putem poziţiona în această direcţie.

- Este îngrijorător, pentru că cine va ajunge să opereze? Actul chirurgical nu va putea fi făcut niciodată doar de roboţi. Ar putea fi făcut de un chirurg care nu stă în sală, ci o consolă.

- Legea le permite să rămâne rezidenţi o viaţă întreagă, dacă ei nu vor să meragă ca medic la un anumit spital.

- Se lucrează la anumite modificări legislative care să asigure anumite grade de competenţe spitalelor.

- Nu poţi să nu ai spitale în teritoriu care să asigure urgenţele. La ora actuală suntem în situaţia în care spitalele din Iaşi sunt supra-încărcate cu bolnavi din toată Moldova. Stabilirea sau încadrarea spitalelor pe complexitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO