ZF Live

Mişu Negriţoiu la ZF Live: Nimic nu este mai contraproductiv decât să spargi depozitele la o bancă

Autor: Cătălina Butan

08.04.2013, 14:10 418

Nimic nu este mai contraproductiv decât să spargi depozitele la o bancă. Un investitor trebuie să-şi diversifice portofoliul, pentru a-şi diminua riscurile, să cumpere prin aceeaşi banca titluri de stat sau alte instrumente, consideră Mişu Negriţoiu, chairman la ING Bank, invitat la ediţia ZF Live din 8 aprilie.

Titlurile de stat sunt mai sigure decât depozitele bancare. Şansa ca un guvern să dea faliment este mult mai mică decât şansele unei companii, respectiv bănci să dea faliment „Personal, am investit 50.000 de dolari în titlurile de stat denominate în dolari”, a afirmat Negriţoiu.

În opinia lui Negriţoiu, nu este productiv să lucrezi cu mai mult de două bănci. Investitorii trebuie să-şi îndrepte atenţia către mai multe instrumente financiare, însă să rămână fideli unei bănci.

Urmăriţi video pentru o discuţie despre situaţia subisidiarei Bank of Cyprus în România, precum şi despre impactul crizei din Cipru asupra economiei României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live