ZF Live

VIDEO ZF Live. Creativitatea ar putea fi motorul creşterii pieţei de publicitate. România este una dintre cele mai creative ţări din regiune. Urmăriţi înregistrarea ediţiei speciale a emisiunii ZF Live de miercuri, 29 octombrie, transmisă de la Ziua Publicităţii, cu Adrian Boţan, McCann Bucureşti

29.10.2014, 13:19 245

Urmăriţi înregistrarea ediţiei speciale a emisiunii ZF Live de miercuri, 29 octombrie, transmisă de la Ziua Publicităţii, cu Adrian Boţan, McCann Bucureşti.

Adrian Boţan, creative partner la McCann Bucureşti consideră că principalul motor de creştere al pieţei de publicitate poate fi creativitatea, pentru că România se află în topul celor mai creative ţări din regiune, însă este nevoie de educarea pieţei şi de targetarea business-urile din străinătate.

“Creativitatea şi ideile pot fi transformate în bani şi pot duce la creşterea pieţei de advertising, însă trebuie în primul rând să educăm antreprenorii. Apoi, ar trebuie să stabilim un hub de creativitate şi să încercăm să atragem şi să preluăm business-uri din regiune. Nu toate ţările au acelaşi nivel de creativitate ca noi”, a declarat Adrian Boţan în cadrul transimisiei speciale ZF Live de la Ziua Publicităţii.

El a mai precizat că dezvoltarea pieţei de digital reprezintă o oportunitate pentru creativii români. 

Boţan este de părere că scăderea pieţei de publicitate la jumătate în ultimii şase ani reprezintă mai degrabă o corecţie, pentru că au existat nişte ani de inflaţie a preţurilor, însă declinul este şi efectul revoluţiei digitale, care duce la dispariţia unui număr mare de publicaţii.

“Dacă Europa de Vest ar auzi aceste statistici, s-ar produce o revoluţie. Ar fi o tragedie.”, a spus Boţan.

Piaţa de publicitate din România este estimată la 306 milioane de euro în 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO