ZF Live

ZF Live. Adela Jansen, CCIFER: România este pe harta investitorilor francezi, atât pentru cei existenţi, cât şi pentru investiţiile noi care se prefigurează

Autor: Ramona Cornea

15.12.2022, 19:00 308

„Într-un clasament al BNR cu privire la investiţiile străine directe, Franţa ocupă locul al treilea, cu un stoc de aproximativ 8 miliarde de euro. Sunt circa 4.200 de companii cu capital francez în România cu o cifră de afaceri de circa 20 de miliarde de euro. O parte din ei sunt membri ai CCIFER şi toţi aceştia creează aproximativ 125.000 de locuri de muncă directe.”

România este pe harta investitorilor francezi, atât cei existenţi, cât şi pentru investiţiile noi care se prefigurează, afirmă Adela Jansen, membră în Consiliul de Administraţie al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză (CCIFER).

„Moralul liderilor este foarte ridicat, ei cred în România şi România este pe harta investitorilor francezi, atât cei existenţi, dar şi noi investiţii care se prefigurează. La CCIFER primim mesaje că există şi noi investitori care şi-ar dori să fie prezenţi în România. Ca să dau câteva exemple, ei sunt din tot ce înseamnă tranziţie verde şi aici vorbim de investiţii atât de parcuri fotovoltaice ale investitorilor prezenţi, deci pentru un consum propriu, dar şi să vină cu investiţii noi. Aşteptăm cu mare interes toate apelurile de proiecte din PNRR, suntem pregătiţi. Ne dorim să nu vină toate odată. O a doua categorie ar fi aceste proiecte din PNRR. Apoi avem industria, investitorii îşi caută furnizori din piaţa locală să îi includă în lanţul lor de evaluare. Nu în ultimul rând sunt serviciile, unde câmpul de acţiune este destul de larg”, a spus Adela Jansen în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO