ZF Live

ZF Live. Ana Boata, head of macroeconomic and Sector Research la Allianz-Trade: Dacă nu reuşeşti să controlezi rata de schimb a monedei înseamnă că vei importa şi mai multă inflaţie

Autor: Mircea Nica

19.05.2022, 16:15 99

♦ Ceea ce România şi statele din Europa de Est au reuşit să facă încă din 2021 a fost să ridice ratele de dobândă şi să controleze cât de cât cursul valutar, susţine Ana Boata, head of macroeconomic and Sector Research la Allianz-Trade.

România şi statele din Europa de Est au reuşit să ridice ratele de dobândă şi să controleze cât de cât cursul valutar, iar acest lucru este foarte important având în vedere că România importă foarte multe bunuri din exterior, a spus Ana Boata, head of Macroeconomic and Sector Research la Allianz-Trade, fostul Euler Hermes, cea mai mare companie de credit comercial la nivel global.

„Ceea ce România şi statele din Europa de Est au reuşit să facă din 2021 a fost să ridice ratele de dobândă şi să controleze cât de cât cursul valutar, ceea ce este foarte important când importăm atât de multe bunuri din exterior. Altfel, dacă nu reuşeşti să controlezi rata de schimb a monedei înseamnă că vei importa şi mai multă inflaţie“, a explicat Ana Boata în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Ea a mai adăugat că previziunile Allianz-Trade sunt pentru o inflaţie spre 5%, în medie, pentru anul viitor, iar la o inflaţie de 5%, rata de dobândă de politică monetaryă ar trebui să fie în jurul a 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO