ZF Live

ZF Live. Andrei Botiş, managing partner, NAI România: Piaţa imobiliară din Bucureşti este puţin atipică pentru că în ultimii trei ani au fost foarte puţine proiecte noi. În ceea ce priveşte zona centrală a Bucureştiului, există un procent echilibrat al cumpărătorilor – 50% sunt investitori, iar 50% sunt utilizatori finali.

Autor: Alexandra Matei

17.06.2023, 11:04 968

Un segment care a crescut foarte mult faţă de anii trecuţi este cel al imobilelor care au o vechime de 80-100 de ani, aflate în zonele centrale, pe care investitorii aleg să le cumpere, să le renoveze şi să le vândă

Piaţa imobiliară din Bucureşti, spune Andrei Botiş, managing partner, NAI România, este una atipică pentru că în ultimii trei ani au fost foarte puţine proiecte noi care s-au dezvoltat, cererea fiind însă în creştere, mai ales pentru locuinţele situate în zonele centrale ale Capitalei.

„Investitorul tradiţional, care are 10-20 de apartamente şi care o dată la un an sau doi mai cumpără câte o unitate sau două, a rămas în aşteptare. Cumpărătorul final, în schimb, nu are de ales, trebuie să îşi cumpere o locuinţă şi în continuare caută perspective. Aici vedem doar o uşoară scădere pentru că dobânzile la credite au crescut destul de mult. Per total, aş putea spune că din totalul de credite, în activitatea pe partea de rezidenţial a existat o scădere între 15 şi 20% a volumului de tranzacţii. Piaţa din Bucureşti este puţin atipică pentru că în ultimii trei ani au fost foarte puţine proiecte noi. Cererea, pe de altă parte, creşte, mai ales în zonele centrale. În anumite zone nu se găsesc imobile noi de cumpărat“, a spus Andrei Botiş, managing partner, NAI România, la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO