ZF Live

ZF Live. Ciprian Păun, avocat şi partener coordonator al NNDKP Cluj-Napoca. Avocaţii de litigii fiscale şi consultanţii fiscali vor avea de lucru anul viitor. Vor fi multe dispute fiscale din cauza pachetului fiscal al guvernului. Există interpretări diferite ale legislaţiei fiscale şi de la o direcţie fiscală la alta, dar uneori şi de la un inspector fiscal la altul

ZF Live. Ciprian Păun, avocat şi partener coordonator...

Autor: Răzvan Botea

07.12.2023, 00:07 183

Impozitul minim pe cifra de afaceri, creşterea cotei de TVA la locuinţe, înăsprirea regimului microîntreprinderilor şi e-factura sunt principalele modificări fiscale care pot da naştere unor litigii fiscale.

Pachetul de modificări fiscale cu care a venit guvernul la finalul lui 2023 va da multe bătăi de cap contribuabililor şi va naşte o serie de dispute fiscale care vor aglomera instanţele de judecată, a spus Ciprian Păun, avocat şi partener coordonator al NNDKP Cluj-Napoca. Este de aşteptat ca guvernul să mai vină cu o serie de clarificări pentru punerea în practică a modificărilor fiscale, însă interpretarea legii fiscale poate diferi uneori şi de la un inspector fiscal la altul.

„Este foarte clar că, din păcate, în România avem interpretări diferite între echipe de inspecţie fiscale, de multe ori între diferite direcţii regionale, dar putem să avem interpretări diferite în cadrul inclusiv aceleiaşi autorităţi fiscale, pentru că până la urmă inspectorul fiscal este cel care îşi asumă răspunderea la autonomie în procedura de control”, a spus Ciprian Păun la ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO