ZF Live

ZF Live. Cristian Dascălu, managing partner, Techcelerator, expert, Startup Reaktor: Noi cei din Estul Europei suntem mai temători, mergem poate de la Bucureşti la Cluj, dar am putea să luăm avionul şi să mergem la Paris, la Madrid sau Londra pentru a întelege şi mai multe lucruri.

Cristian Dascălu, managing partner, Techcelerator, expert, Startup Reaktor: Estimăm că 10 companii înscrise în programul Startup Reaktor vor atrage finanţare între 50.000 şi 300.000 euro.

Cristian Dascălu, managing partner, Techcelerator, expert, Startup Reaktor: Estimăm că 10 companii înscrise în programul Startup Reaktor vor atrage finanţare între 50.000 şi 300.000 euro.

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.03.2024, 16:30 94

♦ „Avem resurse foarte bune pe partea de IT, dar când vine vorba de comercializare şi internaţionalizare, atât în România cât şi în estul Europei, nu avem performanţe“.

Start-up-urile româneşti de tehnologie trebuie să înveţe să „gândească global“ şi să încerce încă de la începutul activităţii să îşi dezvolte produsele şi serviciile pentru a putea fi lansate pe cât mai multe pieţe internaţionale, a spus Cristian Dascălu, managing partner al Techcelerator - programul de accelerare pentru start-up-uri tech avansate din România şi Europa de Sud Est – şi expert în cadrul Startup Reaktor. Startup Reaktor este un program de internaţionalizare pentru start-up-uri tech aflate în faza de early stage şi very early stage, care îşi propune să le ajute să se lanseze pe mai multe pieţe şi pune la dispoziţia acestora şi investiţii pre-seed.

„Credem că avem resurse foarte bune pe partea de IT, dar când vine vorba de comercializare şi internaţionalizare atât în România cât şi în tot estul Europei nu performăm. Iar acest program îşi doreşte să aducă o schimbare de paradigmă în ceea ce înseamnă dezvoltarea de start-up-uri pe plan internaţional, nu care să deservească doar o piaţă. Programul se adresează antreprenorilor care sunt la prima rundă de finanţare sau poate chiar înaintea primei runde de finanţare. Deci vorbim de zona de companii early stage şi very early stage, programul asigurând şi o componentă investiţională pentru cei mai performanţi, cu tichete între 50.000 şi 300.000 euro“, a spus Cristian Dascălu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El a explicat că antreprenorii din vestul Europei sunt un bun exemplu de urmat pentru românii care au idei de business pe care vor să le transforme în start-up-uri. „Pentru start-up-urile vest europene este nativ să se dezvolte într-o perspectivă interna­ţională încă de la punctul zero. Însă, noi cei din estul Europei suntem mai te­mători cu acest aspect şi poate că mergem de la Bucureşti, la Cluj, la Iaşi sau la Timişoara să validăm nişte soluţii, dar am putea să luăm avionul şi să mergem la Paris, să mergem la Madrid, Londra sau în Norvegia şi să înţelegem şi mai multe lucruri.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO