ZF Live

ZF Live. Emilio Luque Ascanio, preşedintele ASEMER: În România sunt peste 2.000 de firme cu capital majoritar spaniol. Cei mai mari investitori provin din energie verde, imobiliare şi construcţii

Autor: Mara Rolea

15.07.2022, 16:45 253

♦ ASEMER - Asociaţia Investitorilor Spanioli în România - cuprinde 40 de firme din domenii variate, însă principalele sectoare de activitate ale membrilor sunt imobiliare, energie, HoReCa şi construcţii. Există afaceri spaniole şi în IT sau modă.

În România sunt peste 2.000 de firme active, cu capital majoritar spaniol, arată datele de la Registrul Comerţului, citate de Emilio Luque Ascanio, preşedintele ASEMER - Asociaţia Investitorilor Spanioli în România. Aceasta este o asociaţie nonprofit care încurajează şi promovează relaţiile economice dintre Spania şi România. Gruparea a luat naştere în 2013, odată cu creşterea accelerată a prezenţei companiilor cu capital spaniol în România, conform datelor prezentate pe profilul de LinkedIn al ASEMER.

„Cel mai mare investitor spaniol din România în momentul de faţă provine din domeniul energiei regenerabile, este vorba de EDP Renewables, companie care are un parc eolian în zona Dobrogei. În rândul investitorilor spanioli importanţi mai avem banca Garanti, parte a grupului spaniol BBVBA, dar mai sunt şi alţii cunoscuţi cum ar fi FCC, activ în sectorul de construcţii şi infrastructură“, a spus Emilio Luque Ascanio, preşedintele ASEMER, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El aminteşte totodată de investitori importanţi în domeniul imobiliar, companii care deţin terenuri în zone urbane, dar şi de antreprenori spanioli activi în agricultură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO