ZF Live

ZF Live. Gabriel Blăniţă, Colliers România: Ce va fi pe piaţa imobiliară în 2024? Anul 2024 se anunţă un an mixt, la fel ca 2023. În prima jumătate, economia va fi sub presiunea creşterii de taxe şi impozite. Îşi recapătă puţin din elan şi creşterea economică. Pe măsură ce dobânzile încep să se relaxeze, în piaţă se va vedea mai multă lichiditate.

Autor: Alexandra Matei

22.01.2024, 19:00 429

Anul acesta se aşteaptă un semnal de reducere a dobânzilor, care va da încredere în piaţă că economia se îndreaptă într-o direcţie bună

Gabriel Blăniţă, associate director valuation & advisory services în cadrul Colliers România, se aşteaptă ca anul 2024 să fie unul mixt, la fel cum a fost şi anul precedent, care nu a adus nici creşteri, dar nici scăderi generalizate în piaţa de evaluare imobiliară.

În prima jumătate de an, afirmă el, economia va fi sub presiunea creşterii de taxe şi impozite, însă un semnal bun este acela potrivit căruia creşterea economică începe să îşi recapete treptat elanul.

„Anul 2024 se anunţă un an mixt, la fel cum a fost şi 2023. În prima jumătate, vedem că economia va fi sub presiunea creşterii de taxe şi impozite, dar vedem, totodată, şi că creşterea economică începe să îşi recapete puţin din elan. Dacă anul trecut am avut în jur de 2% creştere economică, ne aşteptăm anul acesta să avem o creştere economică de 3% sau peste. Ce ne aşteptăm în 2024 este să vedem un semnal de reducere a dobânzilor care va da încredere în piaţă că economia se îndreaptă într-o direcţie bună. Până acum, au fost semnale bune în acest sens. Ne aşteptăm ca pe măsură ce dobânzile încep să se relaxeze să vedem condiţiile pentru o a doua jumătate de an mult mai bună şi mai lichidă“, a detaliat Gabriel Blăniţă în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO