ZF Live

ZF Live. Inga Ţîgai, tax partner, KPMG în România: Sistemul RO e-Factura este un progres, vine ca să transparentizeze tot fluxul economic. Antreprenorii vor face un efort mai mare, dar la final va fi un mediu de afaceri mai curat

Inga Ţîgai: Mă gândesc că dacă piaţa se stabilizează şi tu, ca un antreprenor corect, ai mai multe şanse să-ţi continui businessul, poate că de fapt afacerea ta va avea de câştigat din celelalte contexte comerciale.

Inga Ţîgai: Mă gândesc că dacă piaţa se stabilizează şi tu, ca un antreprenor corect, ai mai multe şanse să-ţi continui businessul, poate că de fapt afacerea ta va avea de câştigat din celelalte contexte comerciale.

Autor: Ramona Cornea

26.01.2024, 09:00 187

„Noi vom putea să tragem o linie după anul 2024, când sistemul practic se generalizează, şi anul viitor vom avea cu siguranţă o poză a spaţiului nostru comercial şi economic mult mai bună.“

Sistemul RO e-Factura ce le impune companiilor să opereze numai cu facturi digitale în sistemul business to business este un progres pentru economia locală, el vine să transparentizeze fluxul economic din România şi, la final, va duce la un mediu de afaceri mai curat, susţine Inga Ţîgai, tax partner, head of tax & legal technology în cadrul KPMG în România.

„Sistemul RO e-Factura este un progres. Ştiu că nu suntem unde ar trebui să fim, ştim că acum avem aşteptările foarte înalte şi că s-ar putea mai bine, dar este un progres, eu l-am simţit pe pielea mea după 18 ani de consultanţă. (...) RO e-Factura vine ca să transparentizeze tot fluxul economic.

Într-adevăr, este un pic mai complicat până ne obişnuim cu acest sistem, dar cei care sunt corecţi, care îşi doresc să opereze într-un mediu corect, îşi doresc să nu aibă o competiţie neloială în piaţă. Poate sunt alţii care reuşesc să găsească nişte portiţe sau un a apetit de risc mult mai mare şi fac lucrurile la negru sau la gri, nu le fac ca la carte“, a spus Inga Ţîgai în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Aşadar, ea crede că, în primul rând, RO e-Factura va fi un beneficiu pentru că vine să transparentizeze datele. În al doilea rând, în momentul în care unii operează pe sistem de frică, poate o să se gândească de două ori înainte să ceară o factură, ştiind că acea factură nu va fi doar la ei în contabilitate şi este posibil să vină un control fiscal la un moment dat să se uite pe acele date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO