ZF Live

ZF Live. Laurenţiu Afrasine, CEO al Akcent Development: Anul 2024 are semne bune pentru piaţa imobiliară. Cele mai mari provocări sunt creditele bancare

Autor: Răzvan Botea

18.01.2024, 17:40 368

„La nivel de 2024 nu se mai aşteaptă creşteri de preţuri la materialele de construcţii, ceea ce pentru anul 2023 şi finalul lui 2022 a fost o întreagă provocare: creşterile foarte mari de preţuri pe care le-am avut la fier, la cărămidă etc. Acum asistăm la o normalitate în ceea ce priveşte acest preţ“.

Laurenţiu Afrasine, CEO al Akcent Development, dezvoltator imobiliar, a vorbit la ZF Live despre piaţa imobi­liară din 2024. În opinia sa, piaţa imo­bi­liară îşi va reveni în 2024, pe măsură de inflaţia şi dobânzile dau înapoi.

„Cum se spune în popor, semne bune anul are. Consider că începutul de an, deşi este prematur să discutăm despre primele impresii, având în ve­dere că au trecut doar câteva zile, este bun. Chiar am constatat că în aceste zile telefonul a sunat, au avut loc chiar mai multe vizionări. Există un interes în acest domeniu, chiar dacă oamenii sunt puţin debusolaţi de schimbările acestea care au avut loc în domeniu şi mă refer aici la majorarea cotei TVA. Practic, ne aflăm într-un mo­ment în care tranzacţiile imobiliare sunt taxate cu 9% în loc de 5% aşa cum s-a întâm­plat în anul anterior“, a spus Laurenţiu Afrasine la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO