ZF Live

ZF Live. Luiza Haschka, absolventă de MBA şi Cătălin Ciupercă, absolvent de CFA Institute: Sistemul de stat este un mediu destul de toxic, dominat de bisericuţe politice, în care nu performanţa este cea care contează

Autor: Alexandra Matei

12.01.2022, 19:45 890

♦ Atunci când vin alte administraţii politice în cadrul unor companii de stat, se schimbă şi oamenii de la conducere ♦ Aceste schimbări sau revocări „de pe azi pe mâine“ aduc instabilitate în companiile de stat.

Luiza Haschka, absolventă de MBA şi Cătălin Ciupercă, absolvent al CFA Institute, care au acumulat experienţă profesională şi şi-au construit cariera în mediul privat, au ocupat funcţii de conducere şi în companii de stat.

Ei au afirmat că există diferenţe foarte mari între mediul de stat şi cel privat, iar ceea ce primează atunci când vine vorba despre stabilirea funcţiilor de conducere într-o companie de stat nu este nicidecum performanţa profesională, ci partidul politic pe care îl susţine sau din care face parte persoana propusă pentru conducere.

„Anul trecut în februarie, am fost nu­mită director general al Administraţiei Por­turilor Dunării Fluviale şi am avut de ales între a trece de la privat – mediul în care mi-am construit toată cariera – în sistemul de stat. A fost un challenge pe care l-am aşteptat şi nu regret schimbarea făcută, dar este într-ade­văr o diferenţă de la cer la pământ între sistemul de stat şi cel privat din punctul de vedere al criteriilor de performanţă, de evaluare a oamenilor sau a stabilităţii locului de muncă. Când vin alte administraţii poli­ti­ce, se schimbă oamenii. Este frustrant pentru că nu se măsoară performanţele mana­ge­men­tului anterior pe care vrei să-l schimbi sau să-l revoci. Aceste revocări de  azi pe mâine aduc instabilitate în companiile de stat, iar performanţele lor nu sunt cele opti­me“, a spus Luiza Haschka la emisiunea online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO