• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
ZF Live

ZF Live. Mugur Podaru, CEC Bank: Vizualizarea tranzacţiilor la alte 9 bănci în aplicaţia de mobile banking a CEC Bank este un prim pas către open banking. Într-o etapă ulterioară, se va permite şi efectuarea de plăţi din acele conturi

Autor: Alexandra Matei

05.04.2021, 19:00 935

 Clienţii CEC Bank pot vizualiza soldul şi tranzacţiile efectuate la alte nouă bănci partenere în platforma de mobile banking

 CEC Bank oferă şi alte servicii nou implementate, în contextul digitalizării, precum internet banking, deschiderea de conturi online sau chiar un magazin virtual prin care clienţii pot solicita credite de nevoi personale pe un flux 100% online, fără prezenţă în unitatea băncii, după cum declară Mugur Podaru.

Clienţii CEC Bank au posibilitatea de a îşi vizualiza situaţia financiară, pe care o au în cadrul mai multor bănci, direct în aplicaţia de mobile banking a CEC Bank, susţine Mugur Podaru, director al Direcţiei Operaţiuni la Distanţă la CEC Bank, care consideră că acesta este un prim pas către open ban­king. Astfel, într-o etapă ulte­rioară, el spune că se va permite şi efectuarea de plăţi din acele conturi.

„Acest lucru este începutul unor acţiuni prin care vom permite open ban­kingul, în sensul că aceşti clienţi care au con­turile şi soldurile direct în platforma de mobile ban­king a băncii, nu vor mai avea nevoie de un login în platformele băn­cilor la care au conturile des­chise, ci vor vedea totul aici, în cadrul platformei CEC Bank. Noi agregăm informaţiile financiare existente în conturile deschise la alte bănci în platforma de mobile banking a CEC Bank. Un login, urmat de adăugarea credenţialelor utilizate pentru conectarea la băncile respective, permite clienţilor să vadă toate tranzacţiile şi soldurile existente. Au un overview pe situaţia financiară într-un singur loc. Şi celelalte bănci pot face dezvoltări pentru a se conecta la informaţiile existente în cadrul CEC Bank. Este o directivă a serviciilor de plăţi emisă la nivel european, care este respectată în prezent de toate băncile din România - unele au reuşit să implementeze acest lucru, iar altele încă lucrează“, a declarat Mugur Podaru, directorul Direcţiei Operaţiuni la Distanţă, CEC Bank, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

 

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: