ZF Live

ZF Live. Rareş Florea, Domeniile Avereşti: Anul 2023 a fost cel mai bun din istoria noastră, cu o creştere de 30% şi cu peste 2 milioane de sticle de vin vândute. În 2024 am vrea să depăşim creşterea de anul trecut

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.01.2024, 19:20 1357

Producătorul Domeniile Avereşti are 650 hectare cultivate cu viţă-de-vie în Huşi, fiind unul dintre cei mai mari jucători din piaţă ca suprafaţă, dar şi ca producţie de vinuri.

Rareş Florea, country manager al producătorului de vinuri Domeniile Avereşti, unul dintre cei mai mari zece jucători din piaţă, spune că anul 2023 a fost cel mai bun din istoria producătorului, trecând de 2 mili­oane de sticle vândute.

„Noi avem o rată de creştere anuală undeva cam la 20%, dar în 2023 am trecut  pragul de 30%. A fost fost un an muncit, dar un an care ne-a adus satisfacţie. Anul acesta sperăm să depăşim această creştere, eu aş vrea să mai vând încă 1 milion de sticle în plus“, a declarat Rareş Florea în cadrul emisiunii de business ZF Live. Managerul explică faptul că Domeniile Avereşti pot produce la capacitate maximă până la şase milioane de litri de vin, iar într-un an bun poate produce cinci milioane de litri, în timp ce într-un an prost ajunge să facă doar trei milioane de litri de vin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO