ZF Live

ZF Live. Ray F. Iunius, CEO, Winsedswiss Education Group (WEG): Cei care termină o universitate intră direct în viaţa economică şi vedem chiar şi acum produsele anumitor universităţi particulare din anii 1990, care au fost fabrici de diplome. După aceea, şi cele ale statului au făcut acelaşi lucru

Autor: Ramona Cornea

30.08.2023, 16:45 336

Sistemul de învăţământ local a trecut prin o serie de transformări în anii 1990, unele dintre cu efecte negative, care încă sunt vizibile în România şi în prezent, crede Ray F. Iunius, CEO al Winsedswiss Education Group (WEG).

„Venirea economiei de piaţă, a capitalismului în anii 1990 în România a produs nişte schimbări majore, nu numai în bine, ci şi negative. Una din aceste schimbări a fost tocmai învăţământul, în care a fost o inflaţie de creare de noi universităţi, facultăţi, practic fiecare campanie politică a dat şi posibilitatea creării unei noi universităţi. De asemenea, în universităţile existente au apărut secţii care nu erau în tradiţia centrelor universitare respective, astfel încât aceste lucruri au produs perturbări mari în nivelul de învăţământ superior şi eu cred că de aici porneşte tot“, a spus el în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Astfel, el spune că efectele universităţilor care au fost fabrici de diplome se văd şi acum în sistemul de educaţie din România, cât şi în piaţa muncii. De asemenea, ceea ce s-a întâmplat în şcolile locale în anii 1990 a cauzat neîncrederea oamenilor în sistemul de educaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO