ZF Live

ZF Live. Răzvan Căzănescu, autor, Sistemul TBF de Management, fondator al grupului TBF: Într-un business, dacă este să o luăm statistic, cea mai mare diferenţă o face timingul, să intri într-o piaţă potrivită la momentul potrivit, cu produsul potrivit. În al doilea rând este antreprenorul, el ca persoană, liderul

Răzvan Căzănescu, autor, Sistemul TBF de Management, fondator al grupului TBF:
Un om care citeşte sistemul meu găseşte nişte procese foarte clare prin care ajunge să managerieze o companie, cum să stabilească responsabilităţi măsurabile pentru a plăti oamenii pe rezultate, nu pe timp, job, rol, cum să facă evaluările de performanţă, ce să facă atunci când oamenii nu dau rezultatele dorite.

Răzvan Căzănescu, autor, Sistemul TBF de Management, fondator al grupului TBF: Un om care citeşte sistemul meu găseşte nişte procese foarte clare prin care ajunge să managerieze o companie, cum să stabilească responsabilităţi măsurabile pentru a plăti oamenii pe rezultate, nu pe timp, job, rol, cum să facă evaluările de performanţă, ce să facă atunci când oamenii nu dau rezultatele dorite.

Autor: Ramona Cornea

05.05.2023, 07:38 2378

„Maturitatea se accelerează prin probleme sau prin contextele în care te pui. Dacă te pui în contexte călduţe, atunci maturitatea va aştepta destul de mult timp până când să ajungă la tine. Dacă contextele sunt grele, maturitatea se accelerează foarte rapid.”

Un business are şansă de reuşită dacă este lansat la momentul potrivit şi vine cu produsul potrivit, afirmă Răzvan Căzănescu, autor al Sistemului TBF de Management şi fondator al grupului TBF.

„Într-un business, dacă este să o luăm statistic, cea mai mare diferenţă o face timingul, să intri într-o piaţă potrivită la momentul potrivit, cu produsul potrivit. Când am trecut la telefonia mobile, pentru că au apărut câteva companii, câţiva mici antreprenori care şi-au făcut chioşcurile lor, să vândă telefoane mobile, oamenii aceia au ajuns în câţiva ani de zile să îşi vândă acele afaceri pe 10 - 20 de milioane de euro sau dolari către operatori sau către lanţuri mai mari. Antreprenorii respectivi nu ştiu să facă nici business, nici management, nimic pentru că după n-au mai reuşit aproape nimic. Numai că nu prea putem să prezicem timingul”, a spus Răzvan Căzănescu în emisiunii de business ZF Live.

În plus, pentru ca businessul său să reuşească, un antreprenor trebuie să aibă disciplină, consecvenţă şi maturitate, afirmă el.

„În al doilea rând este antreprenorul, el ca persoană, liderul. Un lider trebuie să aibă disciplină şi consecvenţă, iar o altă trăsătură este maturitatea. Maturitatea se accelerează prin probleme sau prin contextele în care te pui. Dacă te pui în contexte călduţe, atunci maturitatea va aştepta destul de mult timp până când să ajungă la tine. Dacă contextele sunt grele, maturitatea se accelerează foarte rapid.” În management, dacă aduci oamenii potriviţi şi îi duci spre direcţia potrivită, le monitorizezi progresul, acei oamenii ating rezultatele pe care managerul le doreşte, crede fondatorul  grupului TBF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO