ZF Live

ZF Live. Noua schemă de compensare a facturilor la energie: Daniela Daraban, Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE): Nu am văzut niciun calcul de impact asupra pieţei, dar riscul ca unii furnizori să iasă din piaţă este real

Autor: Alexandra Matei

07.09.2022, 16:45 229

♦ Este nepotrivit să i se impună furnizorului un preţ care nu are nicio legătură cu realitatea pieţei, întrucât în acest ritm unii furnizori ar putea ajunge în imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţiile faţă de clienţi.

Noua ordonanţă privind compensarea preţurilor din energie dată de guvern la începutul lunii septembrie este în continuare criticată de jucătorii din piaţă ca fiind lipsită de transparenţă şi clarificările de care aceştia au nevoie. În acest context, Daniela Daraban, director executiv al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), afirmă că, deşi nu există încă un calcul de impact asupra pieţei de energie după apariţia acestei ordonanţe, riscul ca unii furnizori să iasă din piaţă este real.

„Companiile nu şi-au terminat nici măcar evaluările de impact, dar riscul ca unii furnizori să iasă din piaţă este real. Această ordonanţă a apărut fără o evaluare detaliată a impactului. Noi, pe parcursul elaborării celorlalte ordonanţe, am tot atras atenţia asupra unor puncte destul de delicate, atât în sectorul de furnizare, cât şi în cel de distribuţie, însă foarte multe din aceste puncte nu au fost adresate prin această ordonanţă. La fel, a lipsit şi partea de consultare efectivă cu mediul de afaceri“, a spus Daniela Daraban, director executiv al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), la emisiunea online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO