ZF Live

ZF Live. Sebastian Văduva, conferenţiar universitar în cadrul Universităţii Emanuel din Oradea: Dacă America strănută, restul lumii răceşte. Încă nu a ajuns în România efectul prăbuşirii Silicon Valley Bank, dar cred că acesta se va resimţi inclusiv asupra tech-ului românesc

Autor: Alexandra Matei

20.04.2023, 17:30 450

Startup-urile româneşti din domeniul tech, care aveau acces la capital internaţional, acum nu vor mai avea pentru că investitorii sunt speriaţi şi fac un pas în spate sau poate chiar se reorientează către alte domenii Pentru a supravieţui, firmele româneşti trebuie să se digitalizeze, să se profesionalizeze şi să se internaţionalizeze.

Sebastian Văduva, conferenţiar universitar în cadrul Universităţii Emanuel din Oradea, spune că efectul prăbuşirii Silicon Valley Bank din America, deşi nu a ajuns încă în România, se va resimţi cu siguranţă asupra tech-ului româ­nesc, iar companiile din a­ceastă industrie vor trebui să facă faţă unei potenţiale viitoare crize.

„Dacă America strănută, res­tul lumii răceşte. Încă nu a ajuns în România efectul acestei pră­buşiri. Cred că prăbuşirea băn­cii Sillicon Valley Bank va avea e­fecte inclusiv asupra tech-ului ro­mâ­nesc, întrucât va afecta tech-ul la nivel global. Cred că tech-ul va fi afectat într-un mod negativ şi din pricina acestei pră­buşiri, dar şi pentru că, în 2022, a existat o oarecare domolire a ceea ce se întâmplă la nivelul marilor firme din industrie - Facebook, Amazon, Google -, care deja disponibilizau oameni“, a spus la ZF Live conf. univ. dr. Sebastian Văduva, MBA, Griffiths School of Mana­gement & IT din cadrul Universităţii Emanuel din Oradea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO