ZF News

Andrei Hareţ pleacă din Ungaria în Olanda pentru a se bate cu grupul Heineken la el acasă

Andrei Hareţ

Andrei Hareţ

Autor: Ioana David

03.03.2015, 00:06 382
Andrei Hareţ, 43 de ani, românul care conduce afacerile producătorului de bere Dreher din Ungaria, divizie a SABMiller, a fost numit la conducerea  businessului din Olanda al gigantului sud-african de la 1 aprilie.
 
Hareţ, care a intrat în industria berii în urmă cu aproape 12 ani, se pregăteşte acum pentru o piaţă pe care se vând aproape 12 milioane de hectolitri de bere anual, dublu faţă de cea în care a activat până acum, şi care este „patria“ Heineken, unul din  principalii rivali ai SABMiller.
 
„De la 1 aprilie voi prelua poziţia de managing director în Olanda, o piaţă a Europei de Vest“, a spus Andrei Hareţ pentru ZF.
 
SABMiller a vândut pe piaţa olandeză în anul fi­nanc­iar care s-a încheiat în martie 2014 aproape 1,6 milioane de hectolitri de bere, având o cotă de piaţă de 13%, potrivit estimărilor managamentului. Sud-africanii au intrat în Olanda în februarie 2008, unde ope­rează o singură capacitate de producţie, numele com­paniei fiind Royal Grolsch N.V. Poziţia de mana­ging director din Olanda a fost ocupată de Tom Ver­haegen. În Ungaria, Andrei Hareţ şi-a început man­datul în iulie 2010, iar aici SABMiller are branduri pre­cum Dreher Classic, Arany Ászok, Kozel, Pilsner Urquell, and Kóbányai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO