ZF News

Aurelian Chitez, furnizorul de soluţii pentru resurse umane Romanian Software: industriile cu cel mai mare apetit pentru digitalizare şi automatizare în HR sunt industria producătoare, construcţiile şi farma

Aurelian Chitez, furnizorul de soluţii pentru resurse...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.03.2024, 11:27 47

Aurelian Chitez, Business Development Manager în cadrul furnizorului de soluţii pentru resurse umane Romanian Software, a spus în cadrul conferinţei   ZF HR TRENDS 2024, că topul industriilor care au un apetit foarte mare pentru digitalizare şi automatizare a activităţilor de HR este condus de firmele din producţie, construcţii şi farma. 

Ce a declarat el:

Ar trebui să ne uităm puţin în trecut la cum foloseau companiile tehnologia şi cum automatizau procesele şi cum se întâmplă asta acum. Ca top trei al industriilor care au un apetit foarte mare pentru digitalizare, automatizare în speţă a activită’ilor HR. Pe primul loc este dat de companiile de producţie, pe locul doi este zona de construcţii şi pe locul trei este zona de farma, care am văzut-o cu un apetit crescut al automatizării proceselor de HR.

Dacă în trecut vorbeam de procesele statice de resurse umane, precum zona de salarizare, administrare personal, procese pe care noi le-am automatizat de mult, în prezent cererea este dată pe lucruri care aduc valoare în companie pe zona de recrutare, zona de training, zona de evaluare şi zona de retenţie.

Având accesul automat la date, vorbim de tool-ul de bugetare, oamenii sunt în măsură să ia decizii în timp real. Practic, dacă consolidezi din surse multiple date, eu ca salariat, ca manager, ca departament de HR, pot lua decizii foarte rapid.

Dacă am acces de exemplu la ratele de absenteism pot trage nişte concluzii şI pot ştii ce procese pot îmbunătăţi.

În zona de bugetare, fie că sunt un manager de department în care pot să am acces la buget, să îl share-uiesc cu cei din organizaşie şi să să văd în timp real realizatul versus planificatul pentru că în ultima perioadă oamenii se adaptează şi este foarte uşor de migrezi un buget de beneficii către angajatul final, încandrându-te în acelaşi buget. Ţi nu în ultimul rând inteligenţa artificială, care ne ajută ca task-urile pe care noi le facem repetitiv să fie făcute de roboţi.

Sunt convins că inteligenţa artificială nu ne va înlocui, doar va aduce mai multă valoare şi mai mult timp pentru procesele importante în companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO