ZF News

Bittnet Systems şi-a vândut 10% din acţiuni pentru 150.000 euro

Fraţii Mihai şi Cristian Logofătu (sus) au atras în urmă cu trei ani prima investiţie în Bittnet Systems, de la antreprenorul Răz­van Căpăţînă (stânga jos)

Fraţii Mihai şi Cristian Logofătu (sus) au atras în urmă cu trei ani prima investiţie în Bittnet Systems, de la antreprenorul Răz­van Căpăţînă (stânga jos)

Autor: Ioana Nita

10.03.2015, 00:06 611
Fondul de investiţii polonez Carpa­thia Capital a cumpărat 10% din acţiunile companiei locale Bittnet Systems, specializată în consultanţă şi traininguri IT, valoarea tranzacţiei fiind de 150.000 de euro. Finanţarea primită va fi folosită de companie pentru a se dezvolta la nivel naţional, acţionarii Bittnet având în vederea  listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti până la finalul acestei luni.
 
„Credem că această cooperare este o piatră de temelie pentru ambele părţi, nu numai pentru că este prima investiţie a Carpathia Capital în România, dar şi pentru că aduce Bittnet pe drumul de a deveni prima companie IT listată pe AeRO. În acest moment, Carpathia Capital este gata să investeasca peste 7 milioane de lei în sectorul IMM românesc şi estimăm că până la sfârşitul lunii iunie 2015 capitalul nostru va creşte până la 10 milioane de lei, ţinta fiind să investim în 10-15 companii româneşti din diverse industrii, care vor fi listate pe AeRO“, a declarat Pawel Sliwinski, CEO al Carpathia Capital.
 
Pe 9 martie 2015, Bittnet Systems si Carpathia Capital au semnat un contract de vânzare-cumpărare pentru 450.439 acţiuni (10% din capitalul social al Bittnet). Preţul de achiziţie a fost de 150.000 de euro. La fel ca şi în cazul infuziei de capital de la Răz­van Căpăţînă, din 2012, Bittnet a fost asistat în proces de Ioana Precup, avocat specializat în acest tip de tranzacţii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO