ZF News

BMW vrea să intre puternic în cursa maşinilor electrice cu brandul Mini: Gigantul auto german construieşte o nouă fabrică în Marea Britanie

BMW vrea să intre puternic în cursa maşinilor...

Autor: Daniel Belu

17.09.2023, 17:00 144

BMW va face o investiţie de mai multe milioane de lire sterline în producţia de modele Mini electrice în Marea Britanie, o mişcare care asigură 4.000 de locuri de muncă, conform CNBC.

Ministrul afacerilor, Kemi Badenoch, va vizita o fabrică Mini din Oxford pentru a anunţa investiţia, despre care guvernul a spus că a fost realizată în urma unui "angajament şi sprijin guvernamental extins".

Guvernul nu a oferit o cifră pentru anunţ, dar a spus că aceasta va duce investiţiile totale în sectorul auto la peste 6 miliarde de lire sterline (7,48 miliarde de dolari) în ultimii ani.

"Investiţia BMW este un alt exemplu strălucitor al modului în care Marea Britanie este cel mai bun loc pentru a construi maşinile viitorului", a declarat premierul britanic Rishi Sunak.

Aceasta vine la mai puţin de două luni după ce compania indiană Tata a declarat că va investi 4 miliarde de lire sterline într-o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Marea Britanie pentru a aproviziona fabrica sa, Jaguar Land Rover, o mişcare considerată vitală pentru supravieţuirea continuă a industriei auto britanice în era electrică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24