ZF News

Citigroup iniţiază o serie de disponibilizări ca parte a revizuirii corporative a CEO-ului Jane Fraser

Citigroup iniţiază o serie de disponibilizări ca parte...

Autor: Daniel Belu

18.11.2023, 08:11 115

Citigroup va începe în curând concedierile în cadrul reformei corporative a CEO-ului Jane Fraser, conform CNBC.

Angajaţii afectaţi vor fi informaţi începând de miercuri, iar noi concedieri vor fi anunţate zilnic până la începutul săptămânii viitoare, potrivit unor persoane care cunosc situaţia.

Printre cei afectaţi se vor număra şefi de personal, directori generali şi unii angajaţi de nivel inferior, au precizat persoanele respective. Disponibilizările se vor extinde până în februarie, au adăugat acestea.

Mişcarea se încadrează în calendarul stabilit de Fraser într-o notă din 13 septembrie. Aceasta a anunţat cinci noi divizii ai căror şefi îi raportează direct, ceea ce a dus la plecarea câtorva directori de rang înalt. Următoarea fază va fi "comunicată şi implementată până la sfârşitul lunii noiembrie", iar "schimbările finale" vor fi făcute până la sfârşitul lunii martie 2024, a declarat Fraser la acea vreme.

Fraser se află sub presiune pentru a îmbunătăţi Citigroup, care s-a împotmolit într-o cădere a acţiunilor, în condiţiile în care numărul de angajaţi şi cheltuielile au crescut vertiginos în ultimii ani. CEO-ul, care a preluat funcţia în martie 2021, se află într-un moment crucial, deoarece se confruntă cu un scepticism profund al investitorilor că banca poate atinge obiectivele de performanţă pe care le-a prezentat anul trecut.

Angajaţii care şi-au pierdut funcţiile pot candida pentru alte posturi, iar Citigroup va oferi indemnizaţii de concediere acolo unde este eligibil, a declarat luna trecută şeful departamentului de resurse umane al companiei.

Amploarea totală a reducerilor de locuri de muncă este încă în curs de stabilire, dar managerii şi consultanţii care lucrează la proiect cunoscut la nivel intern sub numele de cod "Proiectul Bora Bora", au discutat despre concedierea a cel puţin 10% din angajaţii.

Au fost create noi organigrame ale Citigroup, iar managerii decid acum ce angajaţi vor păstra şi cine va fi lăsat pe dinafară, a declarat una dintre persoane.

Lucrătorii s-au adunat pe platformele interne de chat cu întrebări despre reducerile iminente, potrivit persoanelor, care au refuzat să fie identificate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO