ZF News

Disney face demersuri pentru a cumpăra Hulu în totaliatate de la Comcast

Disney face demersuri pentru a cumpăra Hulu în...

Autor: Daniel Belu

05.11.2023, 22:31 101

Disney a fost de acord să achiziţioneze de la rivalul Comcast cele 33% din Hulu pe care nu le deţine, dând astfel startul unor negocieri care se anunţă a fi aprinse între giganţii media cu privire la evaluarea popularului serviciu de streaming american, conform Financial Times.

Într-o declaraţie de miercuri, Disney a declarat că este pregătită să plătească 8,6 miliarde de dolari până la 1 decembrie pentru pachetul de acţiuni rămas, ceea ce ar evalua Hulu la 27,5 miliarde de dolari. Dar se aşteaptă ca aceasta să fie doar pragul minim pentru viitoarele negocieri privind evaluarea Hulu. Disney se aşteaptă ca evaluarea să fie finalizată în 2024.

Directorul executiv al Comcast, Brian Roberts, a declarat recent că el crede că Hulu valorează 60 de miliarde de dolari.

Întrebarea despre cât va costa Hulu vine în contextul în care Bob Iger, directorul executiv al Disney, se află sub presiune pentru a reduce cheltuielile. Investitorul Nelson Peltz şi-a majorat recent cota de participare la gigantul de divertisment şi încearcă să facă presiuni pentru a obţine locuri în consiliul de administraţie, a relatat Financial Times. Dacă ar plăti 8,6 miliarde de dolari către Comcast, Disney ar avea aproximativ 3 miliarde de dolari în numerar, astfel că o revizuire semnificativă în creştere a evaluării Hulu ar putea să cântărească asupra bilanţului său.

Hulu, care găzduieşte emisiuni precum “Only Murders in the Building” şi “The Bear”, se află în incertitudine din 2019, când Disney şi-a majorat cota de participare la 67% prin achiziţia de succes a 21st Century Fox.

Comcast a spus într-o declaraţie: "Aşteptăm cu nerăbdare procesul de evaluare şi determinarea valorii de piaţă corecte a Hulu, care ne aşteptăm să reflecte valoarea extraordinară a afacerii".

Roberts a descris Hulu ca fiind un "bun al regizorului". Comcast a descris negocierea cu Disney ca fiind "amiabilă", deşi analiştii spun că se aşteaptă ca cele două companii să aibă estimări foarte diferite ale valorii Hulu.

Hulu are aproximativ 48 de milioane de abonaţi, potrivit celei mai recente declaraţii de venituri a Disney.

Structura de proprietate comună a Hulu a dus la o poveste incomodă, care durează de ani de zile, între Disney şi Comcast, care concurează una împotriva celeilalte pentru abonaţii la propriile lor servicii de streaming separate.

Iger, care s-a întors la Disney anul trecut în speranţa de a-i redresa soarta, a lansat ideea încă din februarie că Hulu nu este esenţial pentru compania sa. Cu toate acestea, el a revenit ulterior asupra deciziei şi a declarat că intenţionează să păstreze Hulu şi să îl integreze în cadrul serviciului de streaming Disney+.

Peltz, miliardarul fondator al firmei Trian Partners şi-a majorat recent cota de participare la Disney, ajungând la o valoare de peste 2,5 miliarde de dolari, ceea ce îl face unul dintre cei mai mari acţionari ai grupului, potrivit FT.

Acţiunile Disney au scăzut cu 6,7% în acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO