ZF News

Investitorii deschid o sticlă de Pepsi: După rezultate peste aşteptări, PepsiCo anticipează profituri care bat toate estimările

Investitorii deschid o sticlă de Pepsi: După rezultate...

Autor: Daniel Belu

10.10.2023, 15:54 8706

PepsiCo şi-a majorat prognoza de creştere a profitului şi a raportat rezultate care au depăşit aşteptările, deoarece consumatorii au absorbit preţurile mai mari la gustările şi băuturile companiei, conform Bloomberg.

Profitul de 2,25 dolari pe acţiune pentru al treilea trimestru a fost peste estimarea medie a analiştilor, de 2,16 dolari. Compania a raportat venituri nete de 23,5 miliarde de dolari.

Acţiunile Pepsi au crescut cu 2,5% în tranzacţiile de dinaintea deschiderii bursei americane. La rândul său, rivala Coca-Cola a înregistrat o creştere.

Acţiunile au scăzut cu peste 10% în ultimele trei luni, afectate de îngrijorarea legată de încetinirea creşterii vânzărilor şi de potenţialul impact asupra pieţei a unei noi clase de medicamente pentru obezitate care diminuează pofta de mâncare. Veniturile organice ale unităţii Frito-Lay au crescut cu 7% în ultimul trimestru, la jumătate faţă de rata din trimestrul anterior.

Compania se aşteaptă la o creştere a profitului de bază pe acţiune de 13% la valute constante în acest an fiscal, faţă de o estimare anterioară de 12%. Prognoza sa de creştere a veniturilor organice rămâne neschimbată la 10%.

Pepsi a declarat că se aşteaptă în continuare la un impact negativ de 2 puncte procentuale al cursului valutar asupra creşterii veniturilor şi a profitului de bază pe acţiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO