ZF News

Premiile de la Wimbledon ajung la suma record de 56,6 milioane de dolari

Premiile de la Wimbledon ajung la suma record de 56,6...

Autor: Daniel Belu

18.06.2023, 07:31 153

La ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon se va acorda un premiu record de 56,6 milioane de dolari (44,7 milioane de lire sterline), a anunţat miercuri All England Club, conform CNN.

Această sumă reprezintă o creştere de 11,2% faţă de premiile de anul trecut, campionii de la simplu masculin şi feminin urmând să primească fiecare aproape 3 milioane de dolari (2,35 milioane de lire sterline), iar vicecampionii aproape 1,5 milioane de dolari (1,175 milioane de lire sterline).

Wimbledon a redus premiile în bani pentru cele două meciuri emblematice ale sale în timpul pandemiei, dar plata pentru ajungerea în finala competiţiilor de simplu este acum aceeaşi ca în 2019.

"Suntem încântaţi să oferim premii record în bani jucătorilor care concurează în acest an, cu creşteri de două cifre în majoritatea evenimentelor", a declarat Ian Hewitt, preşedintele All England Club.

"Ambiţia noastră cu această distribuţie este de a readuce premiile în bani pentru campionii şi vicecampionii de simplu la nivelurile din 2019, înainte de pandemie, oferind în acelaşi timp, în paralel, un sprijin meritat pentru jucătorii din primele runde ale evenimentului."

Premiile în bani oferite în cadrul calificărilor de la Wimbledon au crescut cu 14,5% faţă de anul trecut, în timp ce jucătorii de simplu care pierd în primul tur pe tabloul principal vor primi 70.000 de dolari (55.000 de lire sterline), o creştere de 10% faţă de anul trecut.

Turneul din acest an începe pe 3 iulie şi se va desfăşura până pe 16 iulie.

Novak Djokovic, care a câştigat luna aceasta la Roland Garros al 23-lea titlu de Grand Slam la masculin, un record, îşi va apăra titlul la simplu, în timp ce Elena Rybakina îşi va apăra coroana feminină, după ce anul trecut a câştigat primul său titlu de Grand Slam.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO