ZF News

Şeful Electrocentrala Bucureşti, compania care încălzeşte capitala, demisionează

Şeful Electrocentrala Bucureşti, compania care...

Autor: Roxana Petrescu

04.03.2015, 12:31 427

Gabriel Ignat, directorul general al Electrocentrale Bucureşti, cel mai mare producător de energie termică din ţără, anunţă că se va retrage din funcţie mâine. Ignat a preluat conducerea Electrocentrale Bucureşti la finalul lunii martie, anul trecut.

“Acum un an de zile am fost mandatat să conduc Electrocentrale Bucureşti. Am finalizat cu succes divizarea societăţii, în scopul fuziunii cu RADET Bucureşti, am reuşit să implementăm câteva strategii de management, menite să eficientizeze producţia de energie termică şi electrică, activitatea ELCEN.

În ciuda problemelor cu care compania s-a confruntat în acest an, am reuşit să menţinem vânzările, chiar să generăm profit, scopul oricărei societăţi comerciale, de altfel. Am luat, însă, decizia de a mă întoarce în mediul privat, dorind să folosesc experienţa din ultimul an pentru dezvoltarea unor noi proiecte în energetica românească”, a spus Gabriel Ignat.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din Capitală (90%) şi din ţară (40%). Societatea asigură şi 4,8% din energia electrică produsă la nivel naţional. Pentru 2014, ELCEN estimează o cifră de afaceri de aproximativ 1,6 miliarde de lei şi un profit brut de 31 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO