ZF News

Un nou record: Cel mai scump Ferrari scos vreodată la licitaţie a fost vândut pentru 51,7 milioane de dolari

Un nou record: Cel mai scump Ferrari scos vreodată la...

Autor: Daniel Belu

25.11.2023, 14:57 195

Un Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut pentru 51,7 milioane de dolari, devenind cea mai scumpă maşină a producătorului italian vândută vreodată la licitaţie, conform CNN.

Vânzarea record a avut loc luni, la Sotheby's din New York, maşina fiind oferită public pentru prima dată în 38 de ani.

Gord Duff, şeful global al licitaţiilor de la RM Sotheby's, a declarat că vânzarea "evidenţiază statura de neegalat a acestui Ferrari ca fiind unul dintre cele mai dorite obiecte din lume".

"Această tranzacţie adaugă un nou capitol la un vehicul cu o moştenire de neegalat", a declarat Duff într-un comunicat de presă.

"Acum, se numără printre cele mai scumpe maşini vândute la licitaţie, o adevărată dovadă a locului său singular în istorie", a adăugat el.

Doar 39 de exemplare ale modelului 250 GTO au fost construite de legendara marcă italiană între 1962 şi 1964 şi este extrem de rar ca un proprietar să se despartă de unul la orice preţ.

Acest exemplar, cu numărul de şasiu 3765, este unul dintre cele 34 de exemplare construite cu caroserie Tipo 1962 şi singurul care a concurat cu echipa de curse Scuderia Ferrari, participând la curse precum Le Mans 24 Hours.

"Cu o provenienţă unică a construcţiei şi un pedigree remarcabil , acest GTO spectaculos se numără printre cele mai deosebite exemplare ale modelului", a scris casa de licitaţii în anunţul de vânzare, care a prezentat vânzarea ca fiind "o şansă extraordinară de a achiziţiona Sfântul Graal al maşinilor sport, o şansă care ar trebui să fie savurată pentru oportunitatea pe care o reprezintă".

În timp ce 3765 este acum cel mai scump Ferrari vândut vreodată la licitaţie, un alt 250 GTO deţine recordul pentru cel mai scump Ferrari vândut vreodată.

Renumitul colecţionar de maşini David MacNeil, fondator şi CEO al companiei de covoraşe auto WeatherTech, a cumpărat şasiul cu numărul 4153 GT pentru 70 de milioane de dolari în 2018.

La vremea respectivă, James Knight, preşedintele grupului de automobile la casa de licitaţii britanică Bonhams, a comparat 250 GTO cu unele dintre cele mai exclusiviste opere de artă din lume.

"Ferrari 250 GTO este echivalentul pe piaţa auto a tabloului "Floarea-soarelui" al lui Van Gogh şi un talisman pentru orice colecţie de top", a declarat Knight.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO