Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, participă în calitate de speaker la ediţia aniversară a ZF Power Summit. Cu proiecte majore de dezvoltare în Marea Neagră, viitorul OMV Petrom pare extrem de provocator când direcţia de dezvoltare stabilită la nivelul UE este cea a energiei verzi. Ce va face OMV Petrom? Aflaţi la ZF Power Summit 2021.
Azi, OMV Petrom îşi anunţă rezultatele financiare pentru 2020, unul dintre cei mai dificili ani pentru industrie. Cu un baril care a intrat pe zona negativă a preţurilor şi cu luni de zile cu restricţii interne de circulaţie, anul 2020 va rămâne clar în istorie ca unul dintre cei mai provocatori pentru această industrie a mobilităţii.
Christina Verchere, CEO-ul companiei care asigură jumătate din producţia de gaze a României şi întreaga producţie de petrol, fiind unul dintre cei mai mari producători de energie din gaz, participă la ZF Power Summit, în calitate de speaker, pentru a vedea cum se înscrie compania pe drumul tranziţiei energetice.
Ce rol va mai avea gazul în tranziţia energetică? Devin proiecte-le de producere de energie, altele decât cele convenţionale, interesante pentru OMV Petrom? Cum va arăta mobilitatea în 2050? Cum va finanţa OMV Petrom proiectul pe gaze din Marea Neagră când marii finanţatori deja întorc spatele acestei resurse? Ce înseamnă tranziţia energetică pentru România, al doilea cel mai mare producător de gaze al UE? Acestea sunt câteva dintre temele pe care le vom discuta alături de Christina Verchere, unul dintre cei mai puternici executivi ai sectorului energetic local.
Timp de un deceniu, ZF Power Summit a adunat sute de lideri şi mii de participanţi în jurul dezbaterilor sale, a intuit tendinţe, a generat controverse şi a dovedit necesitatea discuţiilor deschise în jurul unui subiect care ne priveşte pe toţi, energia, în toate formele ei.
În 2021, după un an cu totul excepţional, Ziarul Financiar propune în ediţia aniversară a ZF Power Summit o temă prin care vrea să genereze soluţiile necesare pentru ceea ce poate deveni un nou val de creştere economică, mai necesar ca niciodată: Cum devine tranziţia energetică noul val de creştere pentru România?
Alături de liderii de pe piaţa locală a energiei, şi-au anuţat participarea la ZF Power Summit şi factorii de decizie europeni.
Printre aceştia se numără Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, cel care conduce de la cel mai înalt nivel realizarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică la nivelul anului 2050 în UE.
Alături de Frans Timmermans şi-a confirmat prezenţa şi Christian Kettel-Thomsen, vicepreşedintele Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), unul dintre cei mai puternici finanţatori ai energiei româneşti, care deja a anunţat oficial că nu va mai sprijini proiectele pe gaze.
ZF Power Summit 2021 va avea loc în perioada 23-24 februarie, într-un format hibrid, care va include intervenţii în exclusivitate, interviuri one on one, dar şi dezbateri online, rezultând un concept interactiv care respectă toate regulile de siguranţă impuse.