ZF Transilvania

Austriecii de la Strabag în asociere cu germanii de la Geiger au câştigat un contract de 85 mil. euro pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a sectorului de autostradă Cheţani- Câmpia Turzii, de 15,7 km

Austriecii de la Strabag în asociere cu germanii de la...

Autor: Laurentiu Cotu

09.08.2022, 17:01 882

Constructorul austriac Strabag în asociere cu germanii de la Geiger Transilvania au câşigat un contract de 420,3 mil. lei (85 mil. euro), fără TVA, pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a sectorului de autostradă Cheţani-Câmpia Turzii, în lungime de 15,7 km. Durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare şi de 18 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor.

Durata de garanţie a lucrărilor ofertată este de 120 de luni. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, conform unui comunicat de presă al CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere). CNAIR a lansat pe 20 iulie 2021 licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lotului Cheţani- Câmpia Turzii, după rezilierea contractului cu Straco Group, companie aflată în reorganizare judiciară.

Constructorul austriac Strabag a înregistrat în 2021 venituri în valoare de 264 de milioane de euro în România, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor publicate în cel mai recent raport financiar al grupului, aferent anului 2021. Astfel, contribuţia României la businessul întregului grup a fost anul trecut de 2%. Constructorul Geiger, cu acţionariat german, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 236 mil. lei, un profit net de 18 mil. lei şi un număr mediu de 434 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO