ZF Transilvania

CJ Cluj: Avem de-a face cu cea mai mare investiţie privată din istoria Clujului, de 77 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

17.02.2012, 15:38 533

''Am semnat astăzi contractul cu reprezentanţii companiei Bosch, referitor la investiţia pe care aceştia urmează să o dezvolte în parcul industrial Tetarom III. Avem de a face cu cea mai mare investiţie privată din istoria judeţului Cluj, în valoare de 77 de milioane de euro, care va aduce până la final peste 2.000 de locuri de muncă şi va genera încasări importante la buget. În perioada următoare vom prezenta noi investiţii, care vor crea locuri de muncă şi venituri pentru clujeni'', a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

Consiliul Judeţean Cluj va sprijini compania Bosch pentru racordarea la utilităţi şi va asigura, pe cheltuiala sa, accesul auto şi pietonal la parcela de teren. Tot în sarcina administraţiei judeţene va reveni devierea canalului colector care traversează parcela concesionată de către Bosch. Contractul prevede ca, dacă Bosch îşi închide operaţiunile de la Jucu, compania fie restituie parcela de teren, în cel mult doi ani, în starea în care a preluat-o, fie găseşte un investitor care să preia investiţia în termenii contractului. Pe toată această perioadă, compania va plăti taxele prevăzute de contract. Contractul cu Bosch a fost asumat de plenul Consiliului Judeţean Cluj în şedinţa extraordinară din data de 15 februarie 2012. La fabrica Bosch din Jucu se vor produce scule electrice pentru grădină, piese auto, elemente de tehnologie industrială sau scule electrice profesionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO