ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Bihor a accesat un credit de 250 mil. lei de la Banca Transilvania pentru finanţarea proiectelor de infrastructură

Consiliul Judeţean Bihor a accesat un credit de 250 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

09.01.2024, 16:51 188

Consiliul Judeţean Bihor a accesat un credit de 250 mil. lei (50,5 mil. euro) de la Banca Transilvania pentru susţinerea lucrărilor la proiectelor de infrastructură aflate în implementare. Durata creditului este de 15 ani, din care 2 ani perioada de tragere şi de graţie, iar 13 ani perioada de rambursare, potrivit unui comunicat de presă al CJ Bihor. Rata anuală a dobânzii percepute de Banca Transilvania este variabilă şi se compune din indicele ROBOR la 3 luni, la care se adaugă marja de 0,90%. Nu se percep alte comisioane sau costuri suplimentare.

’’Consiliul Judeţean Bihor a accesat acest credit pentru a derula într-un ritm susţinut lucrările la proiectele de infrastructură cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2021-2027, până la decontarea banilor. Execuţia unora dintre aceste investiţii a început deja de mai mult de un an. Aceste sume sunt necesare pentru a menţine ritmul lucrărilor şi pentru a finaliza investiţiile într-un timp cât mai scurt, redându-le astfel bihorenilor’’, a explicat Călin Gal, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Lista de obiective cuprinde finanţarea a cinci investiţii: drumul de ocolire Oşorhei şi reabilitarea DJ 767E Oşorhei-Copăcel, drumurile de ocolire Nojorid şi Sântandrei, drumul de ocolire Biharia şi drumul de legătură cu Paleu, reabilitare şi modernizare DJ 795 Salonta-Tinca şi modernizare DJ763 Padiş-Ic-Ponor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO