ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Satu Mare are un buget de aproape 477 mil. lei în 2024, din care peste 274 mil. lei merg către dezvoltare

Consiliul Judeţean Satu Mare are un buget de aproape 477...

Autor: Laurentiu Cotu

14.02.2024, 18:47 86

Consiliului Judeţean Satu Mare a aprobat bugetul pentru anul în curs, valoarea totală a acestuia fiind de aproape 477 mil. lei (96 mil. euro). Cele mai multe fonduri sunt destinate investiţiilor (274,1 mil. lei), iar pentru cheltuielile de funcţionare este prevăzută suma de 202,7 mil. lei, potrivit unui comunicat de presă al CJ Satu Mare.

Pentru anul în curs CJ Satu Mare şi-a propus finalizarea lucrărilor de modernizarea a aeroportului, extinderea Unităţii de Primire Urgenţe Pediatrice şi dotarea cu echipamente moderne, modernizarea unor drumuri judeţene, înlocuirea tâmplăriei clădirii Spitalului Vechi din Satu Mare, modernizarea clădirii Muzeului Judeţean şi dotarea cu tehnică digitală, construirea a trei case de tip familial şi a unui centru de zi pentru copiii instituţionalizaţi, construirea unei baze salvamont.

Printre investiţiile care vor demara în 2024 se află modernizarea cu fonduri europene de peste 40 de milioane de euro a drumului judeţean DJ 193, în lungime de 40 km, care traversează 13 localităţi din Satu Mare, reabilitarea unor spitale din judeţ sau închiderea depozitului de deşeuri de pe strada Odoreului din municipiul Satu Mare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO